Wat is efoiling?

electric foil board

Wat is efoiling?

De geschiedenis van efoiling en groeiende populariteit

lift foils overzicht efoiling

Hoewel de geschiedenis van hydrofoiling of wing surfing vele jaren teruggaat, ontstond het oorspronkelijke concept voor wat bekend staat als efoiling in 2013 door Nick Leason, een fervent surfer en mede-oprichter van Lift Foils. Het concept duurde enkele jaren om te ontwerpen en te ontwikkelen, en Lift Foils begon als eerste bedrijf in 2018 met de productie en verkoop van het elektrisch aangedreven efoil-board. Nu efoiling steeds volwassener wordt begint de innovatieve watersport echt van de grond te komen. Hoewel de eerste wing foiling-competitie pas in 2020 plaatsvond, zijn de zoekopdrachten op het web naar “wing foiling” de afgelopen twee jaar met meer dan 375% toegenomen.

Waarom efoiling zo’n sensatie is

Dus, wat is er zo leuk aan deze sport dat mensen zo enthousiast maakt? Efoiling is als staan op een vliegend tapijt. En wie heeft er niet gedroomd van op een vliegend tapijt rijden?! Om dit mogelijk te maken, creëert een wing foil opwaartse kracht in het water naarmate de snelheid wordt verhoogd door de elektromotor die wordt aangedreven door een grote lithium batterij.” Met behulp van een draadloze Bluetooth-afstandsbediening kan de surfer met het board over de vlak water en gemiddelde golven surfen en genieten van volledige vrijheid op het water.

Levensduur batterij en kosten van een eFoil

Efoils zijn er in verschillende maten, met kortere modellen voor meer gevorderde efoilers, terwijl langere boards beter zijn voor beginners. Met een lithiumbatterij-aangedreven motor duren efoil ritten gemiddeld 60 tot 90 minuten. Surfers kunnen tot wel 40 km/u vliegen. Een efoil kan tussen de € 6.000 en € 15.000 kosten, afhankelijk van wat u zoekt. Het hoge prijskaartje is te danken aan de hoge kwaliteit en techniek van de apparatuur. Lift Foils en Fliteboard zijn momenteel de twee belangrijkste merken die volledige efoil opstellingen aanbieden, en beide merken hebben hun eigen technische, prestatie en veiligheidsfuncties die ze onderscheid van de andere merken.

eFoil Lessen & Verhuur

Deze leuke sport is in Nederland niet voorbijgegaan! Bij Fly Surf, gelegen in het westen van Nederland, kan iedereen de sensatie van efoiling ervaren. Hier kun je boards huren en privélessen boeken, van een-op-een sessies tot groepslessen voor maximaal vier personen. De lessen variëren van één tot drie uur, afhankelijk van het aantal mensen in de groep, en kunnen tussen de € 90,- en € 190,- kosten. Fly Surf-instructeurs zorgen voor een veilige en comfortabele ervaring, terwijl je een nieuwe sport leert en plezier hebt op het water. Voor extra gemak kunnen we zelfs naar de dichtstbijzijnde passende waterlocatie bij jou in de buurt komen voor je les .

Wil je deze nieuwe, leuke, geweldige sport proberen? Bel ons op +31 (0)62134 3696 of boek direct een les via de website 


Boek een efoil testrit

Ik wil graag eerst testen voor een eventuele aanschaf.

Book a test ride

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.