EEN EFOIL LES BOEKEN

EFOIL LES & VERHUUR

Boek nu je efoil les of huur een efoil. GearFreak Surfschool maakt gebruik van de beste materialen van Lift Foils. Alles is aanwezig, boek nu en kom gewoon opdagen voor je les of huur.

Klik onderstaande button voor meer info.

Gratis parkeren

Ervaren instructeurs

Afgesloten voor motor boten

De beste boards van Lift Foils

Inclusief wetsuit, zwemvest en helm

Leuke brasserie Buitenhuis aan het meer

– Hoe ziet een efoil les eruit? –

0 ↔ 5 min: omkleden in aangeleverde wetsuit, impact vest en helm.

5 ↔ 15 min: uitleg aan wal over het materiaal, technieken en mogelijke gevaren en hoe deze te vermijden.

15 ↔ 25 min: liggend op de efoil varend het meer op en wennen aan het board en snelheid.

25 ↔ 40 min: uitleg in het water over snelheid en bochten maken zittend op de knieën.

40 ↔ 60 min: staand varen en met “touch and goes” vliegen op de efoil.

60 ↔ 80 min: vliegen over het water.

80 ↔ 90 min: richting surfschool voor afronding les.

“… een geweldige ervaring...”

Valkenburgse Meer

Het Valkenburgse Meer ligt aan de A44, afslag Leiden Zuid. Bij het meer is voldoende en gratis parkeergelegenheid. Het heeft een mooi zandstrandje, gras om op te liggen en een flink stuk ondiep water afgezet met paaltjes en boeien.

In 2021 is het hier flink opgeknapt met een nieuwe boulevard met nieuwe bankjes, een mooi speeltoestel, nieuwe fietsenstalling en meer gras.

Smalspoormuseum

Aan het meer vind men ook het smalspoormuseum. Hier kan men genieten van de sfeer van vroeger, toen de stoomtrein in Nederland nog zorgde voor het vervoer van mens en product. De stoomtrein rijd langs het Valkenburgse Meer.

Surfschool GearFreak

Gewoon goed leren surfen doe je bij GearFreak Surfschool aan het Valkenburgse Meer. Ooit begonnen als windsurfschool. Tegenwoordig is het aanbod flink uitgebreid met onder andere; wingsurfen, suppen, foilen en efoilen. Men kan hier ook terecht voor een super vet surfcamp, groepsuitjes en bedrijfsuitjes.

Brasserie Buitenhuis

In 2016 na een rigoureuze verbouwing gestart in een oude bloemenkas. Sindsdien uitgegroeid tot de hotspot van Leiden en omstreken Bij Brasserie Buitenhuis voel je je gelijk thuis.

Iedereen een buitenhuis

..dat is het idee. Diverse leuke en knusse hoekjes en area zoals de Woonkamer, Zitkamer en De Trein. Perfecte locatie voor uw bijeenkomst of bruiloft. De zonsondergangen zijn hier magisch.

Kofferbakverkoop bij Brasserie Buitenhuis

Eenmaal per maand wordt een kofferbakverkoop georganiseerd op de parkeerplaats bij Brasserie Buitenhuis. Men kan hier een parkeerplaats huren voor de verkoop of de markt gratis bezoeken.

Hotel Leiden

Op 5 minuten loopafstand van het Valkenburgse Meer bevindt zich Hotel Leiden. Dit van der Valk hotel is van alle gemakken voorzien. Neem eens plaats in het sfeervolle á la carte restaurant met een prachtig uitzicht op de Oude Rijn.

Vind ons op de kaart

Een efoil is een door een elektromotor aangedreven surfboard met ingebouwde hydrofoil, een draagvleugel. De hydrofoil zorgt voor liftkracht of opwaartse druk bij het varen. Terwijl je snelheid opbouwt, tilt de foil het board boven het wateroppervlak waardoor het surfboard begint te vliegen.
Hoewel efoilen toegankelijk is voor de meeste mensen, kan de leercurve variëren. Het kan even duren voordat je volledig vertrouwd bent met het besturen van een efoil, maar met de juiste training en praktijk kun je de techniek onder de knie krijgen en van deze opwindende watersport genieten. De meeste mensen maken hun eerste vluchten al in de eerste les.
Mensen met eerdere ervaring in board sporten zoals surfen, skateboarden of snowboarden kunnen een voordeel hebben, maar het is niet noodzakelijk. Soms werkt het zelfs in het nadeel door een eerder aangeleerde techniek.
Hoewel de leer curve vrij stijl is is het voor beginners is het aan te raden om efoil lessen te volgen bij ervaren instructeurs. Dit kan je helpen de basisprincipes van efoilen te begrijpen, zoals het opstijgen, evenwicht behouden en manoeuvreren.
Efoilen, zoals veel andere watersporten, kan bepaalde risico's met zich meebrengen, maar het wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, waaronder een reddingsvest en een helm. Een wetsuit wordt ook aangeraden.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

Boek een efoil testrit

Ik wil graag eerst testen voor een eventuele aanschaf.

Book a test ride

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.