Efoilen

Efoilen, zoals veel andere watersporten, kan bepaalde risico's met zich meebrengen, maar het wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, waaronder een reddingsvest en een helm. Een wetsuit wordt ook aangeraden.
Hoewel de leer curve vrij stijl is is het voor beginners is het aan te raden om efoil lessen te volgen bij ervaren instructeurs. Dit kan je helpen de basisprincipes van efoilen te begrijpen, zoals het opstijgen, evenwicht behouden en manoeuvreren.
Mensen met eerdere ervaring in board sporten zoals surfen, skateboarden of snowboarden kunnen een voordeel hebben, maar het is niet noodzakelijk. Soms werkt het zelfs in het nadeel door een eerder aangeleerde techniek.
Hoewel efoilen toegankelijk is voor de meeste mensen, kan de leercurve variëren. Het kan even duren voordat je volledig vertrouwd bent met het besturen van een efoil, maar met de juiste training en praktijk kun je de techniek onder de knie krijgen en van deze opwindende watersport genieten. De meeste mensen maken hun eerste vluchten al in de eerste les.
Een efoil is een door een elektromotor aangedreven surfboard met ingebouwde hydrofoil, een draagvleugel. De hydrofoil zorgt voor liftkracht of opwaartse druk bij het varen. Terwijl je snelheid opbouwt, tilt de foil het board boven het wateroppervlak waardoor het surfboard begint te vliegen.
U moet fysiek fit zijn en vertrouwen hebben in uw zwemvaardigheid. U moet tijdens de sessie zwemmen, indien nodig moet u 75 meter kunnen afleggen.

Boek een efoil testrit

Ik wil graag eerst testen voor een eventuele aanschaf.

Book a test ride

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.