Efoilen 101: Veelgestelde Vragen

wing foil les

Efoilen 101: Veelgestelde Vragen

Foil

Lees deze veelgestelde vragen over de efoil en het efoilen.

Wat is een efoil?

De efoil gebruikt een batterij om een elektromotor aan te drijven die op een draagvleugel is gemonteerd. Bestuurd door een draadloze Bluetooth-handcontroller, kunt u tot twee uur vliegen met een oplaadtijd van twee uur.

Wat is efoilen?

Efoiling is vliegen op een efoil. Vliegen op een efoil boven het water.

Hoe wordt een efoil aangedreven?

Efoils worden aangedreven door elektriciteit uit een hoogspanningsbatterij. De batterij zit in het board zelf. De efoiler gebruikt een bluetooth afstandsbediening om de propeller in te schakelen om het board te laten varen.

Hoe lang gaat de efoil batterij mee?

Ongeveer anderhalf uur tot twee uur per oplaadbeurt. De tijden zijn afhankelijk van veel factoren, zoals de fabrikant, het gewicht van de efoiler, het board en de vleugel, wind- en watercondities, rijstijl en snelheid.

Hoe “vliegt” een efoil?

Efoils hebben een mast en draagvleugel waarmee de efoiler uit het water kan worden getild. Naarmate de efoil sneller gaat, functioneert de draagvleugel als een onderwatervleugel. Het buigt de waterdruk naar beneden af, wat op zijn beurt de rijder en het board omhoog tilt, volledig uit het water.

Hoe lang duurt het om op een efoil te kunnen staan?

Dit is afhankelijk van het kwaliteit van de efoiler. De meeste mensen kunnen binnen het eerste half uur op het bewegende bord staan. De kunst van het efoilen, uit het water liften en weer naar beneden gaan, kan een paar uur duren om te leren beheersen.

Hoe lang duurt het om ervaren te zijn met efoilen?

Het beheersen van een efoil kost tijd. Boven het water vliegen verandert het zwaartepunt als het op bochten aankomt. We schatten dat het 20 uur kost om redelijk comfortabel te foilen op vlak water en 50 uur om bekwaam te zijn in verschillende omstandigheden.

Heb je een vaarbewijs nodig voor een efoil?

Is een efoil een pleziervaartuig?

Indien de efoil geclassificeerd wordt als draagvleugelboot of surfplank (met motor) dan geniet deze uitzondering op de eisen van een pleziervaartuig.

Heeft de Lift efoil een Craft Identification Number? (CIN)

Lift Foils heeft op de rechterachterzijde de fabrikantencode, het Craft identification Number (CIN-code), geplaatst. De fabrikantencode zegt op welke productiewerf het schip, vaartuig of efoil is gemaakt en wanneer deze is opgeleverd.

Mocht uw vraag niet in deze veelgestelde vragen staan, stuur hem gerust via de chat, email of whatsapp


Boek een efoil testrit

Ik wil graag eerst testen voor een eventuele aanschaf.

Book a test ride

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.