Waarom zijn hydrofoil boards zo duur?

eFoil

Waarom zijn hydrofoil boards zo duur?

eFoil

Het hydro efoil board duikt zeker steeds vaker op bij stranden, meren en rivieren over de hele wereld. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen e-foils op de markt, maar ze zijn vrij duur.

Een hydro-efoil is een surfplank met een elektrische propeller die net boven de vleugel van de hydrofoil is gemonteerd en die het board door elk water voortstuwt. De efoil wordt aangedreven door een oplaadbare batterij en een bijna stille elektromotor. De efoil wordt bestuurd door een draagbare draadloze afstandsbediening die via Bluetooth verbinding maakt met de efoil.

Om het board in beweging te houden, hoeft de efoil-rijder niet op golven te peddelen of met zijn benen te pompen. Een efoil is ‘s werelds kleinste waterscooter met een motor.

Het feit dat foil ontwerpen snel veranderen, naast het gebrek aan productievolume, draagt bij aan hun hoge prijzen. Elk nieuw ontwerp vereist onderzoek en ontwikkeling, testen, prototypes en, eenmaal klaar voor productie, het creëren van nieuwe functies. Dit alles is inbegrepen in de verkoopprijs van je sup foil.

Hoe moeilijk is foilen?

Windsurfen en kitesurfen zijn veel moeilijker te leren dan wingfoilen, vooral voor mensen onder de 30. Het leren van wingfoilen kan enkele dagen tot enkele weken duren. Dit wordt bepaald door uw eerdere ervaring, de leeromgeving en de apparatuur die u gebruikt.

Is het moeilijk om te efoilen?

Efoiling is geen extreem moeilijke sport, en zelfs de nieuwste beginners zullen merken dat e foils gemakkelijk te gebruiken zijn.

Als het gaat om e-foilen, geloven we dat iedereen kan vliegen. Er zijn echter wel enkele basisvaardigheden voor nodig: je moet je comfortabel voelen bij het besturen van een pitchingboard en je aanpassen aan het gevoel van het besturen van een board dat draait op een pitch-and-roll-as. Je moet volhouden terwijl je soepel wisselt tussen meerdere posities.

Is foilen moeilijker dan surfen?

Hoewel het vergelijkbaar is met traditioneel surfen, is foilsurfen niet hetzelfde als op een golf surfen op een surfplank of stand-up paddleboard. Het is ook een stuk moeilijker, wat toegewijde golfrijders die dit geavanceerde vaartuig verkennen en ermee experimenteren een heel nieuw niveau van opwinding geeft.

Hoe lang duurt het om efoilen te leren?

Het duurt meestal een tot twee uur om te leren efoilen. De hydrofoil is ongeveer anderhalve meter lang en heeft een groot oppervlak om op te staan. Wanneer het board op het wateroppervlak planeert, wordt het extreem stabiel, waardoor je gemakkelijk je houding kunt aanpassen.

Hoe duur is een elektrische hydrofoil?

De kosten van een heel efoil-pakket variëren van 6.000 tot 15.000 euro. De kosten van een surfplank worden bepaald door verschillende factoren, waaronder kwaliteit, technologie, service, merk en vele andere. Lift3 foils is een van de meest populaire efoil watersport merken. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare prijs zonder concessies te doen aan kwaliteit of prestaties, hoeft u niet verder te zoeken.

Waarom zijn foils duur?

lift3 eFoil

Er is geen “volumekorting” op het hydrofoil board. Hoewel het productievolume toeneemt, is het nog steeds erg klein. De grote merken kunnen er duizenden van produceren, wat niet veel is in termen van productie!

Het verstrijken van de tijd gaat snel! Foilontwerpen veranderen snel, wat de hoge prijs verklaart, naast het gebrek aan productievolume. Elk nieuw ontwerp vereist de creatie van nieuwe mallen, die moeten worden onderzocht, ontwikkeld, getest en geprototypeerd.

De wet van vraag en aanbod. Als de vraag groot is, is de prijs dat ook; deze regel geldt ook voor efoil boards.

Zijn efoilboards waar voor je geld?

Surfen is al lang populair, maar de hoge eisen aan locaties, wind- en golfomstandigheden en surfvaardigheden hebben veel mensen afgeschrikt. De uitvinding van het hydro-efoilboard loste alle problemen perfect op. Als ervaren surfer hoef je niet op zoek te gaan naar de beste golven of te wachten op ideaal weer. Je kunt op elk moment in rivieren, meren of elk ander waterlichaam vliegen dat diep genoeg is.

Voor een beginner vereist het geen geavanceerde surfvaardigheden en kan het gemakkelijk onder de knie worden door het gaspedaal in te drukken om te versnellen en het los te laten om te vertragen en te stoppen met de draadloze Bluetooth-controller in uw hand. Zelfs als je er gewoon op rijdt als een surfplank, kan hij je gemakkelijk rondslepen en een unieke bron van entertainment bieden. Het zal soepel opstijgen als je het een zachte acceleratie geeft, maar het zal omhoog schieten als je snel op de knoppen drukt.

Hydrofoil prijs:

De kosten van een complete E-folie-opstelling variëren van € 6.000 tot € 15.000. De kosten van een board worden bepaald door de kwaliteit, technologie en gewenste grootte, vergelijkbaar met surfen. In de sport van e foilen zijn er momenteel twee grote merken: Lift Foils en Fliteboard.

Als u geïnteresseerd bent in e-foil, maar wordt afgeschrikt door de hoge prijs. Dan zijn de foil boards van Fly Surf jouw beste optie. Door zijn uitstekende kwaliteit, robuustheid, grote snelheid en wendbaarheid en controle kunt u jarenlang vertrouwen op deze elektrische hydrofoil. Tegelijkertijd is het kosteneffectief dankzij zijn volledig autonome supply chain en ervaren technisch team.


Boek een efoil testrit

Ik wil graag eerst testen voor een eventuele aanschaf.

Book a test ride

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.

+31 62134 3696

Bel ons voor onmiddellijke reactie. Wij nemen uw telefoontje elke dag, op elk moment.